Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

0 Και εγένετο ...Κίνηση Πολιτών Αγράφων (Κ.Π.Α)

Γράφει ο Αγραφιώτης
Μετά από απαίτηση των ίδιων των συμπατριωτών μας αλλά και εφόσον η δράση μας αυτά τα χρόνια δεν περιορίζονταν στην Πρασιά αλλά εκτείνονταν στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων και της Ευρυτανίας  αποφασίσαμε να μετονομάσουμε την ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε σε … Κίνηση Πολιτών Αγράφων (ΚΠΑ).
Η Κίνηση Πολιτών Αγράφων (ΚΠΑ) είναι μια ανοικτή ομάδα δράσης  που ξεκίνησε το 2010 στα όρια του πρώην καποδιστριακού δήμου Ασπροποτάμου σαν Κίνηση Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας(ΚΙ.ΠΟ.Π.Ε) και σήμερα διευρύνει την δράση της στα όρια του Καλλικρατικού δήμου Αγράφων.
Η ανοιχτή αυτή κίνηση πολιτών με πολλές παρεμβάσεις της βοήθησε στην επίλυση πολλών προβλημάτων ενώ ασκώντας κριτική στην εκάστοτε πολιτική εξουσία, σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο, έχει πάντοτε ως γνώμονα το συμφέρον του τόπου και τίποτε άλλο.
Δεν ανήκει σε κάποιο κομματικό χώρο, αν και τα άτομα που μετέχουν σε αυτήν διατηρούν την απόλυτη ελευθερία να είναι μέλη σε κόμματα ή άλλης μορφής πολιτικές ή κοινωνικές οργανώσεις, υπό την προϋπόθεση να μην μπερδεύονται οι δύο ρόλοι.
Γνωρίζουμε ότι η περιοχή των Αγράφων έχει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα: υποβάθμιση,έλειψη βασικών υποδομών, μηδαμινή  πρωτοβάθμια περίθαλψη, φτώχεια  κ.α.
Αλλά έχει  ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον,από τα πιο αμόλυντα σε όλη την Ευρώπη ,έχει φυσικό ανεκμετάλλευτο πλούτο αλλά και αγνούς και φιλόξενους ανθρώπουςμε θέληση να ζήσουν στην περιοχή τους και να μην την εγκαταλείψουν.


Η Κίνηση Πολιτών Αγράφων (ΚΠΑ) δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό φορέα και αποτελεί σημείο επαφής ,επί το πλείστον νέων υπεύθυνων ανθρώπων, οι οποίοι μέσω της εθελοντικής προσφοράς,της συστηματικής πίεσης  και των δράσεων επιδιώκουν:
την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών σε θέματα και προβλήματα των Αγράφων, ,
 με κάθε πρόσφορο μέσο να πληροφορήσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να συσπειρώσουμε τους πολίτες απέναντι σε φαινόμενα καταπάτησης των δικαιωμάτων τους,
στην προστασία του Αγραφιώτικου περιβάλλοντος,
την ανάδειξη και την διατήρηση  της πολιτισμικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου,
και μέσα από επιλεγμένες δράσεις, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να υπερασπιστούμε την ποιότητα του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων των Αγράφων, την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από το κράτος ή οποιοδήποτε άλλο φορέα, επηρεάζουν όμως την ποιότητα της ζωής τους και την αξιοπρέπειά τους.
Επίσης στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων των Αγράφων,στην διατήρηση των ελεύθερων δημόσιων χώρων και στη δημιουργία  νέων.
Η Κίνηση Πολιτών Αγράφων (ΚΠΑ) προς το παρόν αρνείται να οργανωθεί στη βάση ενός κλασσικού συλλόγου, σωματείου ή ΜΚΟ και δεν διαθέτει Διοικητικό Συμβούλιο...
Ελάτε μαζί μας!
Όλοι μαζί,μπορούμε να κάνουμε τα καλύτερα!

Μπείτε στην σελίδα της Κ.Π.Α στο facebook

Δείτε εδώ κάποιες απο τις δράσεις της ΚΠΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :