Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

0 Τσιτσάνης:"'Eγκλημα σε βάρος της Δυτικής Ευρυτανίας"

Το κλείσιμο του καταστήματος που λειτουργεί στο Ραπτόπουλο θα καταδίκαζε για πάντα κατοίκους και περιοχή
Επιστολή προς την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας  απέστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας Λάμπρος Τσιτσάνης
με αφορμή το φημολογούμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Ραπτόπουλο.
Αναλυτικά η επιστολή του κ.Τσιτσάνη έχει ως εξής..
"Κύριε Διοικητα,
Με μεγάλη μας λύπη αλλά και με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα Ευρυτανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα 7/10/2016 για σκέψη σας περί κλεισίματος καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, μεταξύ αυτών και του Καταστήματος που λειτουργεί στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας του Δήμου Αγράφων.
Κατ' αρχάς θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για κάποιο λάθος και σίγουρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αν όμως είναι στις προθέσεις σας για υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης δηλαδή κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, τότε θα διαπράξετε με αυτή σας την ενέργεια ένα έγκλημα σε βάρος της Δυτικής Ευρυτανίας, του Δήμου Αγράφων, του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, της Αργιθέας Καρδίτσας και τοπικών κοινοτήτων της Άρτας, που εξυπηρετούνται από αυτό το κατάστημα. 
Πέραν όμως του πληθυσμού των 10.000 και πλέον κατοίκων μονίμων, που εξυπηρετούνται από αυτό το κατάστημα, σοβαρότατος παράγων που συνηγορεί στη λειτουργία του καταστήματος, είναι η απόσταση από το Καρπενήσι (Πρωτεύουσα Νομού) 100 και πλέον χιλιόμετρα και πάνω από 2,5 ώρες. Τούτο συμβαίνει και με τους όμορους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας και Άρτας που
εξυπηρετούνται από το Κατάστημα του Ραπτοπούλου και η απόσταση από Αμφιλοχία, Καρδίτσα και Άρτα υπερβαίνει τα 90 χιλιόμετρα.
Αξίζει να τονιστεί, ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι κάτοικοι όλων αυτών των ορεινών χωριών του Δήμου Αγράφων αλλά και των γειτονικών χωριών των όμορων Νομών είναι αδύνατον να προσεγγίσουν τις πρωτεύουσες για τις διάφορες συναλλαγές τους με την Τράπεζα, λόγω της μεγάλης απόστασης και με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων της περιοχής αυτής είναι υπερήλικες.
Επιπλέον η περιοχή έχει πολλούς κτηνοτρόφους, γεωργούς, συνταξιούχους κλπ και η συναλλαγή τους με την Τράπεζα είναι απαραίτητη.
Πέραν όμως των ανωτέρω,άλλος σημαντικός παράγων λειτουργίας της Τράπεζας στο Ραπτόπουλο είναι η λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Αγράφων που στεγάζεται στο πρώην δημαρχείο Ασπροποτάμου με έδρα το Ραπτόπουλο. Χωρίς την Τράπεζα δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος Αγράφων, διότι είναι το μοναδικό κατάστημα που λειτουργεί στο Δήμο Αγράφων και μέσω αυτού γίνονται οι απαραίτητες συναλλαγές. 
Κύριε Διοικητά
Πέραν όλων των ανωτέρω εξυπηρετήσεων και διευκολύνσεων προς τους πολίτες, κυρίως λόγω αποστάσεως, ως μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αγράφων θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελικά οι Τράπεζες αλλά και όλοι οι οργανισμοί δεν θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα μόνο το Ευρώ και το κέρδος αλλά πρωτίστως την προσφορά προς την κοινωνία, την εξυπηρέτηση των πολιτών, των ευαίσθητων ομάδων κλπ ιδίως των απομακρυσμένων περιοχών και πολύ περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης .
Θέλουμε και πάλι να πιστεύουμε ότι στις προθέσεις σας δεν υπάρχει σκέψη για κλείσιμο του καταστήματος που λειτουργεί στο Ραπτόπουλο, διότι κάτι τέτοιο θα καταδίκαζε για πάντα κατοίκους και περιοχή.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής προσβλέπουμε στη θετική σας εισήγηση.
Με εκτίμηση
Λάμπρος Χ. Τσιτσάνης
Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :