Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

0 Χωριάτικο λουκάνικο με πατάτες λεμονάτο

Υλικά
•    500 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα ή με πράσο
•    2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
•    2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1100 - 1200 γραμ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•    ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•    χυμό από 1 λεμόνι
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη
•    ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λουκάνικα, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, (αν θέλουμε αφαιρούμε την μεμβράνη τους) και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σ' ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή, πλατιά (πλασωτέ) κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα λουκάνικα, τις πατάτες. τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα σοτάρουμε για 10' περίπου.
Μόλις γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τη ρίγανη (φρέσκια κατά προτίμηση), το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, όσο να καλύπτει το φαγητό.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 15' - 20' περίπου, μέχρι να βράσουν οι πατάτες και τα λουκάνικα, ελέγχοντας για νερό, κατά διαστήματα.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε μισό φλυτζάνι του καφέ νερό.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει 4' - 5' ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.
Το σερβίρουμε ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :