Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

0 Εκδηλώσεις μνήμης στον Ηλία Λιάσκο απ'την Πανευρυτανική Ένωση

Δραστηριότητες  περιόδου Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2016
Το Δ.Σ. της Πανευρυτανικής  Ένωσης  κατά την τελευταία συνεδρίασή του  στις 3-9-2016, οπότε και ανασυγκροτήθηκε ύστερα από τον απροσδόκητο θάνατο του αείμνηστου Προέδρου Ηλία Γ. Λιάσκου, αποφάσισε ομόφωνα όπως πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις  κατά το τελευταίο τετράμηνο του τρέχοντος έτους:
1.- Εκδηλώσεις μνήμης  Ηλία Γ. Λιάσκου
a. Πραγματοποίηση  Θρησκευτικού   μνημοσύνου στην Αθήνα
Ύστερα από πρόταση του παλαιού μέλους του Δ.Σ. της Ένωσής μας κ. Κώστα Χρ. Φούκα εγκρίθηκε ομόφωνα  πρότασή του για την  τέλεση θρησκευτικού μνημοσύνου του αείμνηστου Προέδρου μας Ηλία Γ. Λιάσκου, κατά προτίμηση στις 10 Δεκεμβρίου 2016 (οπότε συμπληρώνεται 6μηνο από τον θάνατό του) και στο Ιερό Ναό (παρεκκλήσι) του Νεομάρτυρα Μιχαήλ τους εκ Γρανίτσης, στον Βύρωνα Αττικής, ύστερα από συνεννόηση με την οικογένειά του.
β- Πραγματοποίηση Ημερίδας  στη μνήμη του Ηλία Γ. Λιάσκου
Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ημερίδας κατά μήνα Ιούνιο 2017, με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός (1) έτους από τον απροσδόκητο θάνατο του αείμνηστου Προέδρου Ηλία Γ. Λιάσκου, στη γενέτειρά του Πρασιά Ευρυτανίας για την ιστορία και τον πολιτισμό της και παράλληλα να υπάρξουν εισήγηση ή εισηγήσεις για τη ζωή, το έργο του και την προσφορά του στον τόπο μας.  Η Ημερίδα αυτή δεν να συνδιοργανωθεί με τον Δήμο Αγράφων, τους τοπικούς φορείς και, φυσικά με την οικογένειά του.
2.- Εορτασμός Ευρυτάνων Αγίων


Η καθιερωμένη πλέον από την Πανευρυτανική Ένωση θρησκευτική και πνευματική εκδήλωση προς τιμήν των Ευρυτάνων αγίων αποφασίστηκε όπως εφέτος πραγματοποιηθεί στις 10-12-2016 στον Ιερό Ναό του εκ Γρανίτσης Νεομάερτυρα Μιχαήλ, που βρίσκεται στον χώρο της Ιεράς Μονής της Ζωοδόχου Πηγής Βύρωνα.
 Κατά την ίδια ημέρα θα τελεστεί και θρησκευτικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αείμνηστου Προέδρου της Ένωσης Ηλία Λιάσκου.  Τιμώμενος άγιος εφέτος θα είναι ο άγιος Σεραφείμ, Αρχιεπίσκοπος  Φαναρίου και Νεοχωρίου.  Λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν με επόμενο Δελτίο Τύπου.  Λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως.

3.-Εκδηλώσεις μνήμης για  ολοκαύτωμα Καρπενησίου (1944) κ.λπ.-
Ύστερα από πρόταση του Εφόρου της Ένωσης κ. Νίκου Ζωρογιαννίδη, τ. Γενικού Δ/ντή του Υπουργείου Πολιτισμού, για εκδηλώσεις μνήμης κατά το επόμενο έτος  για το Ολοκαύτωμα του Καρπενησίου, αλλά και για τις γερμανικές θηριωδίες και στην περιφέρεια κατά τη διάρκεια της Κατοχής, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα όπως προγραμματιστούν ημερίδες ή συνέδριο, συγκέντρωση και έκθεση κειμηλίων, φωτογραφιών κ.λπ.

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Αθανάσιος Δ. Σταμάτης Κώστας Αντ. Παπαδόπουλος.-



-






                                                 


Δεν υπάρχουν σχόλια :