Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

3 Απαλλαγή τελών για τις ευπαθείς ομάδες ζητά η Κίνηση Πολιτών Αγράφων

Επιστολή προς τον δήμαρχο Αγράφων και το δημοτικό συμβούλιο απέστειλε η Κίνηση Πολιτών Αγράφων(ΚΠΑ), με την οποία ζητά να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της ισχύουσας νομοθεσίας για τη μείωση ή και απαλλαγή των δημοτικών τελών για τις ευπαθείς ομάδες .
Αναλυτικά, στην επιστολή της η ΚΠΑ αναφέρει:
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
κυρίες  και κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι Αγράφων
Είναι σε όλους γνωστή η δεινή θέση στην οποία βρίσκονται πολλοί απο τους συμπατριώτες μας αλλά και οι δεκάδες μικρές επιχειρήσεις των Αγράφων που προσπαθούν εναγωνίως να επιβιώσουν.
Κάθε επιπλέον έξοδο το οποίο επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις έρχεται να προστεθεί στα συσσωρευμένα βάρη που τους έχουν επιβληθεί, και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σύνεση και περίσκεψη.
Αφορμή για την σύνταξη της επιστολής αυτής, είναι οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και το δημοτικό φόρο για το 2016.

Γνωρίζουμε ότι λειτουργείτε υπεύθυνα και προσπαθείτε να είσαστε αποτελεσματικοί, παρά την διοικητική αποδιοργάνωση ,την ανεπάρκεια πόρων  και την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει ο Δήμος .
Είναι όμως αναγκαίο να δείξετε κατανόηση, ιδιαίτερα τώρα στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία
 Για τους παραπάνω λόγους κύριοι, εφ' όσον δεν είναι δυνατόν η αναθεώρηση της απόφασής σας για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη(λόγω ανταποδοτικότητας) ,
να υπάρξει απόφαση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου για μείωση ή απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους των άπορων, των ΑΜΕΑ, των πολύτεκνων, των τρίτεκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών και τον μακροχρόνια ανέργων (όπως προβλέπει το άρθρο 19 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή).
 Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας σας ευχαριστούμε προκαταβολικά .
Κίνηση Πολιτών
Aγράφων
Κ.Π.Α

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ

Μαρία Γρανίτσα είπε...

Φωνάξτε παιδια γιατι χανομαστε.Αυτοι θα μας ξεκάνουν.Δεν ξέρουν τι τους γίνεται.Διχως καδους σκουπιδιων,διχως φωτισμο στα περισσοτερα χωρια μας αυτοι αυξάνουν τα τελη κατα 40%.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν η νέα δημοτική αρχή να ακούει συχνότερα τους πολίτες των Αγράφων.Αυτο που προτείνει η ΚΠΑ δεν πιστευω να ρίξει έξω τον προυπολογισμό του δήμου