Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

0 ΕΛΜΕ:"Αποδέσμευση των αποσπασμένων στην Ευρυτανία.. τώρα"

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, επισκέφθηκε τον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, κ. Δημητρίου, την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη.
Το θέμα της επίσκεψης ήταν το φλέγον πρόβλημα των κενών στο νομό μας και οι παρενέργειες που αυτό δημιουργεί με τη σειρά του, στους αποσπασμένους συναδέλφους που δεσμεύονται με απόφαση του Δ/ντή της ΔΔΕ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία στις καινούριες θέσεις τους.
  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το Δ.Σ. έθεσε μετ’ επιτάσεως την ανάγκη να καλυφθούν άμεσα τα 50 και πλέον κενά στο νομό, που υπερβαίνουν το 40% του μάχιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Παράλληλα, εξέφρασε την εντονότατη διαμαρτυρία του για τη μη αποδέσμευση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, γεγονός το οποίο δημιουργεί δισεπίλυτα προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του νομού. Εξηγήσαμε στον Δ/ντή ΔΔΕ ότι δεν είναι δυνατόν η λειτουργία των σχολείων να στηρίζεται στην παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και εν τέλει στην παραβίαση της ίδιας της λογικής. Δεν μπορεί οι συνάδελφοι να παραμένουν μετέωροι ανάμεσα στην Ευρυτανία και την περιοχή απόσπασης τους, με όποιο κόστος σε οικογενειακό, οικονομικό, κοινωνικό αλλά και υπηρεσιακό επίπεδο, για να εμφανιστεί μια πλαστή και ψευδής εικόνα ότι τα κενά είναι λιγότερα από τα πραγματικά.

Απαιτήσαμε την άμεση κάλυψη των κενών με Αναπληρωτές Καθηγητές και την άμεση αποδέσμευση όλων των συναδέλφων χωρίς προαπαιτούμενα και δεσμεύσεις.
Ο Δ/ντής της ΔΔΕ, κ. Δημητρίου, εξέφρασε μεν την κατανόηση του στο πρόβλημα, αλλά επέμεινε στην άποψή του για αποδέσμευση με βάση το γράμμα του ν. 3848 που προβλέπει αποδέσμευση μόνο όταν υπάρχει αντικατάσταση. Η θέση αυτή βέβαια δε δίνει λύση στο πρόβλημα  ούτε των σχολείων, ούτε των εκπαιδευτικών συναδέλφων μας. Η εφαρμογή της διάταξης αυτής  του 3848 και μάλιστα στην πρώτη και μαζική φάση των αποσπάσεων, είναι πρωτοφανής, συνιστά κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων μας και προοιωνίζεται εξαιρετικά αρνητικές εξελίξεις, σε ό,τι αφορά τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Το Δ.Σ. θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του για την άμεση και γρήγορη επίλυση του θέματος με σειρά νέων πρωτοβουλιών που θα αναλάβει. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους του συναδέλφους του νομού να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα, ώστε να προβούμε στις αναγκαίες μαζικές παρεμβάσεις και για τα άμεσα προβλήματα, των αποσπασμένων συναδέλφων και της κάλυψης των τεράστιων κενών, αλλά και για να αποτρέψουμε τον μνημονιακό εργασιακό Μεσαίωνα  που μας επιφυλάσσουν για το μέλλον το δικό μας και τον παιδιών μας.
              Ο Πρόεδρος                                                                                   Η  Γ. Γραμματέας
              Μαστροκώστας Κώστας                                                                 Πανοπούλου Φωτεινή                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια :