Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

13 Ποινή φυλάκισης για τον δήμαρχο Αγράφων

Με δώδεκα μήνες φυλάκιση με αναστολή και δύο χρόνια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τιμώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Καρπενησίου τον δήμαρχο Αγράφων Δημήτρη Τάτση.
Η δίκη που έγινε σήμερα στην Ευρυτανική πρωτεύουσα αφορούσε προσφυγή πολίτη απο το 2010 που κατήγγειλε τον δήμαρχο για παράνομη υδροληψία για άρδευση των χωραφιών του απο νερό ύδρευσης.
Στη δεύτερη καταγγελία το 2011 μάλιστα κατά του δημάρχου είχαν συνυπογράψει και κάτοικοι του χωριού .
Ο ίδιος ο κάτοικος τότε κατήγγειλε ότι κατασκευάστηκε παράνομα και ανευ απόφασης το δίκτυο ύδρευσης που χρησιμοποιούνταν για άρδευση στα χωράφια της Ποταμιάς ανάμεσα τους και το δικό του.
Το 2012 ο καταγγέλων επανήλθε στις αναφορές του,αφού μέχρι και τότε δεν λάμβανε απαντήσεις,φθάνοντας ακόμα το θέμα του στον Επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ.Λέανδρο Ρακιντζή.
Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα του ιδιώτη ποτέ δεν υπήρξε απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Αγράφων ,όπως όφειλαν, τόσο για τις κατασκευές των αγωγών  όσο και για τις μελέτες,
Σύμφωνα με πληροφορίες του PrasiaOnline η απόφαση του δικαστηρίου στηρίχτηκε στο ποινικό άρθρο 89 που αναφέρεται σε παρεμπόδιση παροχής  νερού,δείχνοντας δόλο απο μεριάς του
δημάρχου  αλλά και για τις οφειλές της ύδρευσης που μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί αφού κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο αγωγός άρδευσης που φτιάχτηκε απο την  ύδρευση του χωριού δεν είχαν υδρομετρητές.
Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν για 20 μήνες αλλά η τελική απόφαση απο τον δικαστή ήταν 1 χρόνο
με αναστολή.
Ο κ.Τάτσης θα καταθέσει έφεση και η υπόθεση θα συζητηθεί και πάλι στο τριμελές.
Το όλο ενδιαφέρον στα Άγραφα στρέφεται στην στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του δημάρχου μιας και ο ίδιος έχει εκφραστεί ανοικτά ότι θα διεκδικήσει και πάλι την δημαρχία.
 Σίγουρα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο

13 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ

αγραφα47 είπε...

Για τις υπογραφές των κατοίκων που αναφέρεται δεν γράψατε ότι λίγες μέρες μετά και κατόπιν απειλών του ιδίου του δημάρχου ΄προς αυτούς οι ίδιοι απέσυραν τις υπογραφες του.
Μπράβο στον καταγγελοντα που το έφτασε μεχρι τελους και καμια στιγμή δεν φοβηθηκε τις δηθεν απειλες του Τάτση

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΕΑΥΤΟΝ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΑΛΩΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΟΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στους δικαστες μας.πνεοι αλλος αερας στο δικαστικο μέγαρο καρπενησιου.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν γράφετε ότι αυτός που έκανε τις καταγγελίες ήταν ο Τάκης Γεωργαλής ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου;; Χρόνια τον θυμάμαι να λέει για τον αυταρχισμό του Δημάρχου, κι αν έφαγε το κεφάλι του o Δήμαρχος, μόνος του το έφαγε. Το δίκτυο για την ύδρευση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να χρησιμοποιείται για να ποτίζει τα χωράφια του κάποιος χωρίς να πληρώνει αντίτιμο και να στερεί από τον συμπολίτη του το νερό που πίνει. Αυτό παθαίνανε οι άνθρωποι στην Ποταμιά τα καλοκαίρια. Όποιος ξέρει από Ποταμιά, τα σπίτια είναι διάσπαρτα και σε διαφορετικά υψόμετρα. Δεν είχαν λοιπόν νερό και ο Γεωργαλής που είδε που οφείλονταν το πρόβλημα άρχισε να μαζεύει υπογραφές. Μόλις το έμαθε ο Δήμαρχος τους είπε να αποσύρουν τις υπογραφές τους και έλεγε ο Γεωργαλής στο Δικαστήριο ότι τον περίμεναν 5 το πρωί (!!!) έξω από την πόρτα να αποσύρουν την υπογραφή τους. Το είχε και το χαρτί με τις υπογραφές (!!!) και το έδειξε στο Δικαστήριο αλλά δεν το χρησιμοποίησε γιατί του είπαν οι άνθρωποι ότι αποσύρουν τις υπογραφές τους. Αυτός λοιπόν αντί να κωλώσει το κυνήγησε και αντί ο Δήμαρχος να σταματήσει να συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο και να σταματήσει να ποτίζει τα χωράφια του, συνέχισε! Το τραγικό είναι ότι τα χωράφια είναι δίπλα στο ποτάμι και θα μπορούσε να τραβήξει με μια αντλία όσο νερό θέλει για να ποτίζει, όμως όχι!! Ήθελε το νερό που πίνει ο κόσμος! Ούτε πλυντήριο δεν μπορούσαν να βάλουν το καλοκαίρι οι άνθρωποι.
Το θέμα δεν είναι η καταδίκη. Το θέμα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος, εκμεταλλευόταν τη θέση του για να κάνει έργα που τον ωφελούσαν εις βάρος των άλλων και κανένας δεν μιλούσε. Αν οι κάτοικοι που απέσυραν τις υπογραφές τους δεν τις είχαν αποσύρει, τότε πολύ πιθανόν να τους είχε ακούσει και να αναγκάζονταν να αποκαταστήσει το δίκτυο. Όμως έσκαψε ο ίδιος τον λάκκο του και θεώρησε ότι δεν θα τον ακουμπήσουν. Ο Γεωργαλής όμως επέμεινε και παρά την αδιαφορία πήγε μέχρι τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τον Ρακιντζή γιατί δεν του απαντούσαν ή αν του απαντούσαν του έλεγαν άσχετα πράγματα. Τι για υπαλλήλους που θάβανε τις αναφορές στα συρτάρια είπε ο άνθρωπος, τι για αδιαφορία του Δήμου που είχε πάει σε δύο Δημοτικά Συμβούλια και είχε διαμαρτυρηθεί. Καμία απάντηση. Άρα μόνος του τα έπαθε ο Δήμαρχος και τώρα όποτε ξαναδικαστεί για την έφεση εάν κατέχει αξίωμα θα χάσει τη θέση του. Η δε αντιπολίτευση, όταν ένας πολίτης κάνει μια καταγγελία στο Δημοτικό Συμβούλιο ας την εξετάζει και να βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άκρη όχι μετά από 4 χρόνια να πηγαίνει στο Δικαστήριο... Μπράβο του πάντως του ανθρώπου που πήγε και τα έβαλε με τα θηρία και δεν κώλωσε και μπράβο και στη Δικαιοσύνη που δεν εξετάζει ποιος είναι ο άλλος που δικάζεται και εφαρμόζει το Νόμο. Άλλωστε αυτός ο άνθρωπος εμένα μου έφτιαξε και μια ωραία βρύση στο χωριό μου και φαίνεται και δραστήριος και τίμιος ενώ χθες πραγματικά του έβγαλα το καπέλο γιατί αν εγώ ήμουν στη θέση του ομολογώ ότι δεν θα είχα το κουράγιο να συνεχίσω έτσι. Μάλιστα προς τιμήν του που έχει γιο Δικηγόρο και δεν τον έβαλε να τον υποστηρίξει και πήγε μόνος του να τα βάλει με το Δήμαρχο. Έτσι όμως παθαίνει κύριε Δήμαρχε όποιος είναι αλαζόνας και νομίζει ότι κανένας δεν μπορεί να τον ακουμπήσει…

Ανώνυμος είπε...

Μακριά από το βουνο!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

πολύ λάσπη βρε παιδιά προς τον Τάτση...ρωτήστε τι έγινε ακριβώς εκεί στην ποταμιά και παρόλο που δικάστηκε ο Τάτσης είχε δίκιο..όποιος και να ήταν δήμαρχος τότε το ίδιο θα έκανε...όπως και να έχει δεν επηρεάζει καθόλου η δίκη αυτή για τις εκλογές...Σύντομα θα σκάσει βόμβα που θα τρίβουν τα μάτια τους οι υπόλοιποι υποψήφιοι...

Ανώνυμος είπε...

Που την είδες τη λάσπη αδερφέ; Αφού μόνος του παραδέχτηκε ότι το έκανε το έργο χωρίς απόφαση και χωρίς μελέτη, ότι πότιζε το "ξερικό" αμπέλι του το καλοκαίρι και ότι δεν έχει μετρητές εκεί. Επίσης, δεν ήταν μόνος του αλλά όλοι οι γύρω - γύρω που πότιζαν στη θέση Κάμπος. Άμα το καλοκαίρι όλοι ποτίζουν με το νερό και έρχεται και κόσμος, πως να φτάσει το νερό; Καλά λέει αυτός πάνω ότι μόνος του το έφαγε το κεφάλι του.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΑΤΣΗΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ.ΘΑ ΓΕΡΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ Ο ΤΑΤΣΗΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ..ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΗΝΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΤΣΗ.....ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ,,,,,,Ο ΤΑΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ.....

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΑΙ.ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΑΠΑΤΗΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Τι λε ρε κατσαπλια???

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε μαστορα???