Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

0 Έμεινε αν και 1ος … εκτός Ολυμπιάδας!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την μη συμμετοχή του αθλητή του ΕΟΣ Καρπενησίου,Γιάννη Αντωνίου στο Sochi 2014 
Επιστολή της ΕΟΣ Καρπενησίου
Στις 29 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν από την ΕΟΕ(Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή). τα ονόματα των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi σύμφωνα με την εισήγηση της ΕΟΧ(Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας).
   Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι  έλειπε το όνομα του αθλητή του Συλλόγου μας Γιάννη Αντωνίου, ο οποίος έχει την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στο Αλπικό Αγώνισμα Slalom (Τεχνική κατάβαση). Ο Γιάννης Αντωνίου κυνήγησε μέχρι την τελευταία ημέρα την πρόκριση για την Χειμερινή Ολυμπιάδα του Sochi 2014 έχοντας εκτός από τους αγώνες και τις επιδόσεις του, να παλέψει και με την ασάφεια των κανονισμών.
     Ο αθλητής μας κατάφερε να φτάσει στη θέση  508 της Παγκόσμιας Ολυμπιακής λίστας της FIS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Χιονοδρομίας), με 34,71 βαθμούς ποινής, ανάμεσα σε 2.425 αθλητές, στο πολυπληθέστερο από άποψη συμμετοχών αγώνισμα του Αλπικού σκι. Το αποτέλεσμα αυτό είναι το καλύτερο που έχει πετύχει ποτέ Έλληνας αθλητής στην ηλικία των 19 ετών και τον κατατάσσει πρώτο Έλληνα με διαφορά. Το προβάδισμα του αθλητή μας και η διαφορά από τους συναθλητές του που κυνηγούσαν επίσης την πρόκριση είχε δημιουργηθεί από την περσινή χρονιά μετά και τα 3 εξαιρετικά αποτελέσματα του, σε αγώνες που συμμετείχε στην Ελλάδα και την Βουλγαρία.
     Την φετινή αγωνιστική περίοδο οι συναθλητές του(Συκαράς & Valcareggi) βλέποντας ότι δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης από τα τεχνικά αθλήματα SL & GS στράφηκαν σε άλλο αγώνισμα, το SC (super combine) που δεν υπάρχει στο Ελληνικό πρόγραμμα αγώνων και δεν καλλιεργείται στην χώρα μας. Οι
πιο πάνω αθλητές διαγωνιζόμενοι στο SC διασφάλισαν την πρόκριση τους, με  την είσοδο στην πολυπόθητη 500άδα, έχοντας να ανταγωνιστούν όμως μόνο 376 αθλητές (!!!!) παγκόσμια στο αγώνισμα με τις λιγότερες συμμετοχές, από άποψη συμμετοχών στο Αλπικό σκι.
Είναι δίκαιο & ηθικό, λοιπόν, να χρησιμοποιείται  το Super Combine ως «Δούρειος Ίππος» για να προκριθούν στην Ολυμπιάδα & εκεί αναγκαστικά να τρέξουν αλλά αγωνίσματα ,(SL, GS, SG) εκτός από αυτό στο οποίο προκρίθηκαν… αφήνοντας έξω τον αθλητή του συλλόγου μας Αντωνίου Γιάννη που είναι 1ος σε βαθμολογία στο SL (Slalom); Αυτό ακριβώς συνέβη με τον αθλητή μας. Έμεινε αν και 1ος … εκτός Ολυμπιάδας.
Πως προέκυψε αυτό, και ποιες ασάφειες και κενά λειτούργησαν στον αποκλεισμό του;
Κακή εκτίμηση της FIS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Χιονοδρομίας) σχετικά με την εξέλιξη των πραγμάτων στο αγώνισμα του SC (super combine)?
Πως είναι δυνατόν οι προκριθέντες στην Ολυμπιάδα από το SC, να τρέχουν αγωνίσματα διαφορετικά από αυτά που προκρίθηκαν?
      (Δυστυχώς οι δύο αθλητές που επιλέχτηκαν να πάνε στην Ολυμπιάδα, δεν έχουν τα τυπικά προσόντα να τρέξουν στο SC και δεν θα τους  επιτραπεί να πάρουν εκκίνηση στο αγώνισμα από το οποίο προκρίθηκαν. Θα συμμετέχουν στο Slalom που πρώτος είναι ο αθλητής του Συλλόγου μας).
      Μερίδιο ευθύνης φέρει και η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (ΕΟΧ),  η όποια ανακοίνωσε τους κανονισμούς και τα κριτήρια επιλογής στην Ολυμπιάδα στις αρχές Φεβρουαρίου 2013, με ασάφεια η οποία δεν ήταν μεν εσκεμμένη, αλλά δεν ήταν σαφής και έτσι την προλάβαιναν οι εξελίξεις .       Η απογοήτευση και η λύπη είναι όχι μόνο μεγάλη, αλλά τεράστια,  όταν ξέρεις πως επέλεξες τον ίσιο δρόμο,  τον δύσκολο και νικήθηκες…
        Δεν εκμεταλλευόμαστε την ψυχολογική πλευρά, που όντως σημάδεψε την ψυχοσύνθεση του αθλητή μας.
         Η επόμενη ημέρα για τον Γιάννη ήδη ξεκίνησε, καθώς μετά την απογοήτευση, έγινε άμεσα ανασυγκρότηση, όπως άλλωστε είναι η υποχρέωση των πρωταθλητών και ήδη οι επόμενοι στόχοι είναι μπροστά!
         Ήδη από την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου βρίσκεται στο Pamporovo της Βουλγαρίας σε διεθνείς αγώνες.
          Επίσης τον επόμενο μήνα, στις 14-15/2/2014 θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό κύπελλο ανδρών στο SL (Slalom)   & GS (Giant Slalom) στο Borovets της Βουλγαρίας  και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Σλοβακία από 26/2-6/3/2014 που είναι οι κυριότεροι αγώνες του. Μετά από αυτούς τους αγώνες και έως τον Απρίλιο, θα συμμετάσχει σε διεθνείς αγώνες όπου καλείται να δείξει την ίδια συνέπεια και δύναμη συνεχίζοντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών!
        Τέλος θέλουμε να ευχηθούμε σε όλη την Ολυμπιακή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο  Sochi, σε όλα τα αθλήματα που συμμετέχει η χώρα μας, καλή επιτυχία, καλή δύναμη και να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΕΟΣ Καρπενησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :