Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

0 Οι συνταγές μας-Τοπικές γεύσεις


Tσουκνιδόπιτα
Υλικά:
• 1 κιλό τσουκνίδες (άνθη, φυλλαράκια τσουκνίδας)
• ½ κιλό διάφορα χορταρικά
• 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
• 300 γραμμάρια τυρί φέτα
• 2 κουταλιές της σούπας τραχανά
• 6 φύλλα
Παρασκευή:
Πλένουμε καλά τις τσουκνίδες και τα υπόλοιπα χορταρικά, και τα
βράζουμε σε μια κατσαρόλα. Τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε
στην κατσαρόλα, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, και τα
αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα
από τη φωτιά και σ’ ένα λαδωμένο ταψί απλώνουμε τρία φύλλα,
ραντίζοντάς τα με λίγο λάδι. Αδειάζουμε από πάνω τη μισή γέμιση
και στρώνουμε και τα υπόλοιπα τρία φύλλα. Τελειώνουμε με την
υπόλοιπη γέμιση. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180 οC.

Δεν υπάρχουν σχόλια :